Studerandenas multifaktorsautentisering i universitetets system tas i bruk 1.4.2024

Multifaktorsautentisering som ökar informationssäkerheten för Konstuniversitetets användarnamn tas i bruk 1.4.2024. Detta innebär att när du loggar in i Konstuniversitetets system, såsom e-post, ska du bekräfta inloggningen med din mobiltelefon med hjälp av appen Microsoft Authenticator eller en SMS-kod.

Förbered dig på förändringen och undvik rusning genom att ta i bruk multifaktorsautentisering redan nu.

Så här tar du i bruk multifaktorsautentisering:

  1. Välj identifieringsmetod genom att logga in med ditt användarnamn till Konstuniversitetet på adressen: https://aka.ms/mfasetup
  2. Se anvisningarna för ibruktagande stegvis på sidan Anvisningar för studerandens uniarts.

Kom med i testgruppen – du får universitetets tygkasse som belöning

Vill du vara med i Konstuniversitetets pilotgrupp för studerande, som är bland de första som får pröva på det här nya systemet? Om du svarade ja, lämna din e-postadress och vi kontaktar de personer som valts till pilotgruppen.

Om du deltar i pilotgruppen kan du använda multifaktorsautentisering före andra studerande. Samtidigt får du personligt stöd från IT-helpdesk. Genom att delta i pilotgruppen hjälper du oss att säkerställa att systemet fungerar klanderfritt innan det tas i bruk för alla studerande vid Konstuniversitetet. Som tack ger vi alla testare universitetets tygkasse.

Varför kräver universitetet multifaktorsautentisering?

Multifaktorsautentisering ökar avsevärt användarkontonas säkerhet och nästan alla försök att kapa användarkonton kan förhindras genom att använda multifaktorsautentisering. Även om en brottsling får kännedom om ett användarnamn och lösenord kan hen inte logga in i tjänsten utan en tilläggskod. 

Multifaktorsautentisering har också tagits i bruk eller tas i bruk vid andra universitet och högskolor i vårt land. Vi utmanar alla att delta, vi försöker besegra de övriga högskolorna genom att vara klara före ibruktagningsdagen!

Till exempel i dessa tjänster behöver du multifaktorsautentisering:

  • E-post
  • Teams
  • Moodle
  • Studiehandbok

IT Helpdesk assisterar vid behov

Om du har frågor eller stöter på problem med ibruktagningen hjälper IT Helpdesk dig!

Du når Konstuniversitetets IT Helpdesk per e-post help@uniarts.fi eller per telefon +358 294 47 2200 (vard. 08:30 – 15:00)