Alla studerande måste använda multifaktorautentisering fr.o.m. 1.4.2024

Från och med måndagen 1.4.2024 måste du använda multifaktorautentisering i din telefon för att öka säkerheten för ditt användarkonto. Detta innebär att när du loggar in i Konstuniversitetets system, såsom e-post, ska du bekräfta inloggningen med din mobiltelefon med hjälp av appen Microsoft Authenticator eller en SMS-kod. Om du inte tar i bruk multifaktorautentisering, kan du inte logga in i universitetets system.

Förbered dig på förändringen och undvik rusning genom att ta i bruk multifaktorautentisering redan nu!

Så här tar du i bruk multifaktorautentisering:

Använd endast anvisningar och länkar som universitetet har gett dig för att säkra ditt kontos säkerhet. Använd inte inofficiella källor och länkar.

Helpdesken hjälper med ibruktagande av multifaktorautentisering på campus 2-12.4.2024

Om ibruktagandet av multifaktorautentisering verkar svårt eller om du har problem, oroa dig inte, eftersom universitetets IT Helpdesk kan hjälpa dig! Helpdesken är på plats på Sörnäs och Tölö campus under de två första veckorna efter ibruktagandet. Helpdeskens personal hjälper dig i ibruktagandet och vid problemsituationer.

Du kan hitta oss på Torget på Kokos och i lobbyn på tredje våningen i Musikhuset 2–12.4. kl. 9.00–15.00. Helpdesken jobbar inte under veckoslut.

Om du inte kan komma på plats kan du kontakta oss via e-post help@uniarts.fi när som helst eller via telefon +358 294 47 2200 på vardagar kl. 8.30–15.00.

Varför kräver universitetet multifaktorautentisering?

Multifaktorautentisering ökar avsevärt användarkontonas säkerhet och nästan alla försök att kapa användarkonton kan förhindras genom att använda multifaktorautentisering. Även om en brottsling får kännedom om ett användarnamn och lösenord kan hen inte logga in i tjänsten utan en tilläggskod.

Multifaktorautentisering har också tagits i bruk eller tas i bruk vid andra universitet och högskolor i vårt land.

Till exempel i dessa tjänster behöver du multifaktorautentisering:

  • E-postadress
  • Teams
  • Moodle