Tuudo-mobilapp

Tuudo är en mobilapp med vilken du kan använda Peppis tjänster och andra viktiga tjänster för studerande. Ladda ner Tuudo gratis i appbutiken i din telefon.

Sidomeny

I sidomenyn i Tuudo hittar du alla funktioner i Tuudo. I menyn Personer och tjänster hittar du de viktigaste tjänsterna vid din högskola och deras kontaktuppgifter. I inställningarna kan du ändra språket i applikationens innehåll och logga ut ur tjänsten.

I menyn Ta kontakt kan du bekanta dig med vanliga frågor eller skicka ett meddelande direkt till utvecklarna av Tuudo. Du kan också skicka e-post till adressen info@tuudo.fi eller kontakta teamet via Tuudos sociala medier.

Hemvy

När du loggar in i appen kommer du till hemvyn där de viktigaste tjänsterna i Tuudo finns listade: läsordning, aktuella nyheter och meddelanden, arbetsplatsannonser för studerande samt menyn i den restaurang du valt.

Studier

I vyn Studier finns dina studieprestationer, sökning av genomförande, dina pågående och kommande studier. Via Genomförandesökningen kommer du till uppgifterna om genomförandet, och där kan du också anmäla dig till kommande undervisningstillfällen. Du kan följa med undervisningstillfällena varmed de syns i din läsordning och i de kommande studierna, även om du inte har anmält dig till undervisningstillfället. Detta är behändigt till exempel när anmälan ännu inte är öppen.

Studerandeidentifikation

Det finns ett nationellt studerandekort i Tuudo. Du kommer till studerandekortvyn i Tuudo genom plånboksikonen i det övre högra hörnet av sidomenyn. Du kan aktivera identifikationen genom att följa instruktionerna i vyn.

Du kan välja om du vill använda din bild från Tuudo eller ta en ny bild. Kom ihåg att man inte genast kan byta bild! Välj alltså inte en bild i vilken du inte går att känna igen.

I en aktiv identifikation syns en bild av ditt ansikte, ditt namn, födelsedatum, högskola, examensform och giltighetstid för identifikationen.

I det nedre högra hörnet på identifikationen finns en liten QR-ikon genom vilken du kan se mera av dina egna uppgifter, så som ditt studerandenummer. Med QR-koden kan du identifiera dig vid studeranderestaurangernas självservicekassor.

Bibliotekskort

Du kan använda Tuudo för att ladda ner det digitala bibliotekskortet.

Så här får du ett nytt bibliotekskort i Tuudo:

  1. Logga in på Tuudo med dina Uniarts-uppgifter.
  2. Gå till Bibliotek-sidan i Tuudo och klicka på länken Lägg till kort.
  3. Följ instruktionerna och fyll i den begärda informationen i formuläret, så får du tillgång till Tuudos bibliotekstjänster.

Om du tidigare har skaffat ett fysiskt bibliotekskort, kommer Tuudos digitala bibliotekskort automatiskt att vara tillgängligt när du loggar in på Tuudo med dina Uniarts-uppgifter och går till Bibliotek-sidan i Tuudo.

I Tuudo kan du se dina lån och reservationer samt förnya dina lån. Dessutom får du meddelanden om förfallna lån och ankomna reservationer. Du kan även hitta bibliotekens öppettider och platser i Tuudo.

Du kan inte använda Tuudo-appen för att söka information, reservera material eller betala avgifter. Använd istället Arsca för att hantera dessa uppgifter.

Om du stöter på tekniska problem med att använda Tuudo, kontakta biblioteket eller Tuudos användarsupport genom att klicka på knappen Kontakta oss i Tuudos sidomeny.

Läsordning

I läsordningen ser du dina pågående studier, de studier du följer och dina egna markeringar, som du lätt kan lägga till genom att klicka på ikonerna i den övre högra kanten. Du kan också ange att markeringarna ska vara återkommande. Läsordningen består av kurser som du antingen anmält dig till eller följt. Vid behov kan du också dölja markeringar i din läsordning eller sluta följa kurser. Ibland kan det i samband med kursen synas ett rött utropstecken. Det innebär att kursanmälan antingen inte har bekräftats eller att kursen bara har följts. Kontrollera alltid att din kursanmälan är officiellt giltig.

Karta

På kartan ser du på campus- och verksamhetsställenivån din högskolas kartor och de undervisningsutrymmen och till exempel restauranger som satts in i dem. I kartvyn kan du också söka enskilda platser genom att klicka på förstoringsglas-ikonen.

Restauranger

I restaurangvyn ser du campusrestaurangernas dagliga lunchmenyer och öppettider.

Arbete och praktik

Tuudos arbete och praktik minskar klyftan mellan studier och arbetsliv. I vyn hittar du arbets-, praktik- och slutarbetsplatser för studeranden runt om i Finland under årets alla dagar.

Arbetsgivare

Din framtida arbetsgivare kan vara närmare än du tror! Bekanta dig med företagens profiler och ta reda på vilka arbetsgivare det finns i vårt land.

Lediga jobb

Nya arbetsplatsannonser som lämpar sig för studerande läggs dagligen till i Tuudo. Du hittar alla i en lista som du kan filtrera till exempel enligt ort och/eller bransch.

Arbetsplatsannonser

De flesta jobb som annonseras ut på Tuudo kräver inte toppkunskaper, utan det räcker med att du är motiverad! Ta modigt kontakt med arbetsgivaren om olika möjligheter.