Konstuniversitetets gemensamma undervisning och mobilitetsstudier hösten 2024

Vid Konstuniversitetet ordnas gemensamma studier för alla studerande (bl.a. i ljudkonst, musikteater och arbetslivsfärdigheter samt företagande). Studeranden från alla akademier och utbildningsprogram kan välja dessa studier. Till vårt verksamhetsfält hör också kontinuerligt lärande, dvs. öppen universitetsundervisning och fortbildning. 

Konstuniversitetets gemensamma undervisningsutbud

Arbetslivsfärdigheter och företagande 

Höstens arbetslivsstudier erbjuder nya kurser i tidshantering och välbefinnande, självförvaltning för frilansare, koncept för kulturinnehåll samt grundande och besittning av andelslag. Dessutom innehåller programmet kurser om konstnärsarbetet i framtiden, engelskspråkiga kurser i artificiell intelligens och samhällskonst samt webbkurser i bl.a. upphovsrätt och formulering av kreativ kompetens.

Bekanta dig med höstens hela utbud av arbetslivsfärdigheter i studiehandboken

Kontakt och studierådgivning: tyoelama@uniarts.fi.  

Språk- och kommunikationsstudier 

Hej nya studerande! I de kandidatexamina som avläggs vid Konstuniversitetet ingår språk- och kommunikationsstudier som är obligatoriska för alla. Bekanta dig med språk- och kommunikationsstudierna och hur de genomförs i Studerandes uniarts

Konstuniversitetet erbjuder några fritt valbara språkstudieperioder. Dessutom hör vi till KiViTa- och KiVANET-nätverken, via vilka du kan söka till språkkurser vid andra finländska högskolor. Bekanta dig med de fritt valbara studierna i studiehandboken.

Kom ihåg att fylla i ansökan om tillgodoräknande genast när studierna inleds om du redan har avlagt språk- eller kommunikationsstudier på högskolenivå och vill ersätta Konstuniversitetets studier med dem. Gå till sidan Så här tillgodoräknar du studier eller tidigare förvärvad kompetens i Studerandes uniarts.

Om du behöver råd om språk- och kommunikationsstudier kan du kontakta oss på adressen kielet@uniarts.fi.  

SAMA (Sound Art & Sonic Arts) 

Är du intresserad av att studera ljudkonst? SAMA (Sound Art & Sonic Arts) är Konstuniversitetets gemensamma studiehelhet, vars syfte är att undersöka ljud som en mångsidig form av modern konst. SAMA-undervisningen har planerats för magisterstuderande men lämpar sig också för studerande som avlägger kandidatexamen eller för utbytesstuderande. Du kan avlägga SAMA:s studier som enskilda kurser eller som en egen helhet. Undervisningsspråket i SAMA är engelska.  

Bekanta dig med SAMAs undervisningsutbud för läsåret 2024–2025

Öppna universitet

Konstuniversitetets närvarande examensstuderande får 50 procent rabatt på studieavgifterna för kurser vid Konstuniversitetets öppna universitet. Rabatten gäller inte undervisning som ordnas av samarbetsläroanstalter (sommaruniversitet och folkhögskolor). Du ser de exakta ansökningstiderna i kurskalendern för öppna universitetet.  

Läs mer om studier vid Konstuniversitetets öppna universitet  

Mobilitetsstudier

Med mobilitetsstudier avses undervisning som ordnas av akademierna och som vem som helst av Konstuniversitetets studerande kan delta i. Du kan inkludera mobilitetsstudier i din examen till exempel som fritt valbara studier. Studieperiodens lämplighet för den egna examen kan bekräftas vid den egna akademin. 

Se mobilitetsstudierna för läsåret 2024–2025 i menyn Fritt valbara studier vid Konstuniversitetet i studiehandboken.