Bekanta dig med undervisningsutbudet av fritt valbara studier för sommaren 2024!

Arbetslivsstudier

Både kandidat-, magister- och forskarstuderande är välkomna att delta i studierna som utvecklar arbetslivsfärdigheterna.

Under sommarterminen erbjuder arbetslivsstudierna två helt nya kurser: Konstnärs marknadskommunikations ABC leder in på marknadsföringens och kommunikationens grundläggande frågor inom konst- och kulturbranschen. Kursen Design Your Life introducerar dig till ett karriärplaneringsverktyg baserat på designtänkande som utvecklats vid Stanford University. Den riktar sig till studenter som behöver tid att reflektera över övergången till arbetslivet.

Utbudet består dessutom av tre webbkurser om upphovsrätt, förhandlingsförmåga och formulering av kreativ kompetens. Sommarens nyhet i det engelskspråkiga utbudet är webbkursen i förhandlingsförmåga.

Anmäl dig till arbetslivsstudierna i Peppi för sommarterminen 3.–19.4.2024.

Bekanta dig med sommarens hela utbud av arbetslivsfärdigheter i studiehandboken.

Kontakt och studievägledning: tyoelama@uniarts.fi

Studiehelheten musikteater under läsåret 2024–2025

Studiehelheten musikteater får en fortsättning för läsåret 2024–2025. Ansökan till studiehelheten för magisterskedet som genomförs som Konstuniversitetets gemensamma undervisning görs i samband med sommarens ansökan till det öppna universitetet 3–19.4.2024 och en del av de sökande kallas till lämplighetsprov som ordnas 27.4.2024.

Studiehelheten omfattar 10–30 studiepoäng och består av studieperioder i dans, musikalsång, röstanvändning, ensemblesång och skådespelarkonst samt mästarkurser och workshopar.

Kursinnehållet och ansökningsanvisningar för studiehelheten publiceras i studiehandboken 19.3.2024. Både sökande bland Konstuniversitetets examensstuderande i magisterskedet och från det öppna universitetet antas till studiehelheten.

Bekanta dig med informationen om studiehelheten på Konstuniversitetets webbplats

Språk- och kommunikationsstudier

Utöver Konstuniversitetets egna fritt valbara språkkurser kan du också inkludera kurser från olika språknätverk i dina valfria studier. Studerande vid Konstuniversitetet kan söka till KiViTa- och KiVANET-nätverkens kurser. Det finns flera ansökningstider per år och studierna ordnas i regel på distans.

I KiViTas språk- och kommunikationsutbud ingår kurser som ordnas av universiteten i huvudstadsregionen. Anmälningstiden till KiVitas kurser för slutet av våren är 1.3–2.4.2024 och närmare information finns på adressen kivita.fi. I kursutbudet för slutet av våren finns t.ex. en nybörjarkurs i svenska, smakprov på det franska språket och kulturen samt kursen Lär dig finska genom sång, som ordnas av Konstuniversitetet.

KiVANET erbjuder nätstudier i främmande språk från olika finländska högskolor. I KiVANET finns ett stort utbud av språk, från estniska till teckenspråk! Anmälan till KiVANET:s kurser för slutet av våren och för sommaren sker 2–17.4.2024 på adressen kivanet.fi/kursutbud (på finska).

Du kan läsa om språkstudierna för kandidatexamen i Studerandes uniarts. Kontakta adressen kielet@uniarts.fi om du har frågor om t.ex. tillgodoräknande av språk eller yrkesprov (portfolio).

Utbildningar i Seinäjoki

I april-maj studeras skrivande i Seinäjoki under ledning av författaren Merja Mäki. Anmäl dig till kursen Information och känslor i skrivandet senast 1.4.2024. TUNNEKKO-kursen som fokuserar på interdisciplinär konstpedagogik inleds i augusti och samlar lärare, handledare, lärarstuderande och alla som vill tillämpa konstpedagogik i sitt arbete. Examensstuderande är välkomna till dessa båda kurser vid det öppna universitetet. 

Traditionella sommarkurser vid Sibelius-Akademin ordnas igen i år. Sibis Jazz Camp genomförs i början av juni, sommarakademin för piano som leds av Teppo Koivisto i månadsskiftet juli–augusti och Atso Almilas kapellmästarkurs i början av hösten.

Mer information om och ansökningsanvisningar för alla kurser som ordnas i Seinäjoki finns på vår webbplats

Mobilitetsstudier sommaren 2024 

Med mobilitetsstudier avses undervisning som ordnas av akademierna och som vem som helst av Konstuniversitetets studerande kan delta i. Du kan inkludera mobilitetsstudier i din examen till exempel som fritt valbara studier. Studieperiodens lämplighet för den egna examen kan bekräftas vid den egna akademin. 

Se de exakta kurs- och akademispecifika anmälningarna i menyn ”Fritt valbara studier vid Konstuniversitetet” i studiehandboken  

Öppna universitet

För vissa kurser vid öppna universitetet har avgiftsfria kvotplatser reserverats för examensstuderande. Sommarens undervisningsutbud vid öppna universitetet publiceras 19.3.2024. Läs mer om kursutbudet och villkoren för att få en kvotplats i studiehandboken.

Examensstuderande som har anmält sig som närvarande får en 50 procents rabatt på kursavgiften för andra kurser vid det öppna universitetet som ordnas av Konstuniversitetet. Rabatten gäller inte undervisning vid samarbetsläroanstalter (sommaruniversitet, folkhögskolor).

Bekanta dig med kursutbudet i det öppna universitetets kurskalender.

Ansökningstiden till undervisningen vid öppna universitetet som inleds sommaren 2024 börjar 3.4.2024 och slutar 19.4.2024.