Webbplatsen för Konstuniversitetets promotion har publicerats – se programmet och vad det kostar att delta

Konstuniversitetets nästa magister- och doktorspromotion ordnas den 16–18 augusti 2024. En promotion är universitetssamfundets största och tjusigaste fest och en ceremoniell avslutning på universitetsstudierna.

Webbplatsen för promotionen är publicerad

Konstuniversitetets webbplats för promotion har publicerats på uniarts.fi/sv/promotion-2024. På webbplatsen hittar du information om promotionen och universitetets promotionstraditioner samt programmet som kommer att förtydligas under de kommande månaderna och en prislista för deltagaravgifterna. Deltagaravgiften för promotionen beror på om du vill delta i alla evenemang under promotionsveckoslutet eller endast i själva akten och processionen på själva festdagen.

Anmälningen öppnas i januari 2024.

Anmälan till promotionen öppnas på webbplatsen för promotion i januari 2024. Alla doktorer som inte är promoverade kan anmäla sig till promotionen. Magistrarnas anmälan sker i två steg: först öppnas anmälan för alla som har utexaminerats under och efter år 2018. Efter detta kan alla som utexaminerats före år 2018 anmäla sig.

Information om att anmälan öppnas ges på Konstuniversitetets webbplats, i sociala medier och i alumnnyhetsbrev. Dessutom skickar vi ett brev per post till alla alumner som har avlagt magisterexamen efter år 2018 samt till doktorer som inte är promoverade.

Promotionen är en högtidlig avslutning på studierna

En promotion är universitetssamfundets största och tjusigaste fest och en ceremoniell avslutning på universitetsstudierna. Promotionen är tre dagar av glädje och fest som inkluderar akademiska traditioner, inspirerande tal, festdanser och en magnifik bankett med dans. Promotionen är en unik upplevelse som ger värdefulla minnen långt in i framtiden.

I promotionen ingår en festkonsert, en akt, en procession, en gudstjänst, en konfessionslös tillställning och en middag samt andra nödvändiga evenemang som preciseras senare.

Mer information

Soili Sirenne och Olli-Pekka Martikainen