R-husets ”Pop-up vardagsrum” öppnas för studerande och personal den 6 februari 2023!

R-huset har varit utan kafé länge, då den tidigare operatören av Feniks slutade sin verksamhet. Både personal och studerande har längtat efter ett bekvämt utrymme för umgänge och avslappnat arbete i fastigheten. Tölös campusutvecklingsgrupp diskuterade ämnet vid sitt tidigare möte och beslutade att tills vidare öppna Feniks som en gemensam lounge för studerande och personal.

Pop-up vardagsrummet kommer att vara öppen medan den mer permanenta planen för kaféets verksamhet beslutas. På så sätt får vi tillsammans njuta av det utrymme som har fört samman vårt samhälle fram till nu.

Pop-up vardagsrummet är öppet endast för husets eget folk, på vardagar klockan 08.00-20.00. Tillgången till utrymmet sker genom dörren på sidan av konserthusets lobby, och tillfartsvägen mot gatan bör inte användas.

Vad kan jag göra i popup-vardagsrummet?

Du kan komma till utrymmet för att samlas, ha roligt och göra självständigt arbete, till exempel på en bärbar dator. Evenemang eller sammankomster utanför husets verksamhet får dock inte hållas i utrymmet.

Utöver mysiga bordsgrupper har utrymmet två mikrovågsugnar, bestick och vattenglas för att njuta av tilltugg. Njut av din lunch från din egen låda, eftersom det inte finns några andra redskap, såsom tallrikar, i utrymmet. Syftet är att lägga till en kaffeanläggning till lokalen, men arrangemangen kommer ändå att ta ett tag.

Anläggningen erbjuder inte kylförvaring och du måste ta med dig dina tillhörigheter när du lämnar anläggningen. Vänligen bekanta dig med instruktionerna om allmän renlighet och komfort som finns i lokalerna. Det gemensamma Pop-up vardagsrummet är ett nytt och intressant experiment i perspektiven av utrymmen som möjliggör möten. Om det upptäcks utmaningar i utrymmets renlighet kan vi behöva ge upp att njuta av våra egna snacks i utrymmet.