Jan-Erik Anderssons föreläsning 20.3.

Onsdag 20.3. kl. 16.00-17.30
Konstuniversitetets Bildkonstakademi, Myllyntori (andra vån.)
Registrera dig senast 12.3.

Jan-Erik Andersson har under sin över 40 år långa karriär som skulptör och målare ständigt utvidgat sig och hans produktion innefattar idag även performance, mediekonst och miljökonst. Den mångsidiga konstnärens offentliga verk testar byggandets gränser; varför kan inte husen se ut som hattar, blommor eller ett blad?

I sin föreläsning berättar Andersson, via praktiska exempel, om konstens och ornamentikens roll i skapandet av arkitektoniska rum, samt om fantasins och lekens roll i att skapandet av trivsamma miljöer. Vi får också höra om samarbetsprojekten med arkitekt Erkki Pitkäranta och ljudkonstnär Shawn Decker (Chicago), som resulterat i bland annat Life on a Leaf huset i Åbo och installationerna Nest som uppförts på olika håll i världen. Det arkitektoniska verket utgör en del av Anderssons doktorsavhandling vid Konstuniversitetets Bildkonstakademi.

Föreläsningen på Bildkonstakademin sker intill videokiosken Life on a Leaf, en skulptur som beskriver husets tillkomst och livet i det färdiga huset. Publiken har möjlighet att bekanta sig med verket i samband med föreläsningen. Föreläsningen hålls på engelska.

Efter föreläsningen bjuder vi Bildkonstakademins studeranden och alumner på kaffe och kaka med mingel! För att kunna beräkna serveringen, ber vi om en förhandsanmälan till evenemanget:

Anmäl dig till evenemanget senast den 12.3.